Projectes Estratègics

L'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol es centra en projectes estratègics clau que impulsen la recerca mèdica. El Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB) i GCAT|Genomes for life són dues de les seves iniciatives principals, cadascuna contribuint significativament a la comprensió i el tractament de malalties complexes.


El CMCiB és una instal·lació d’última generació especialitzada en recerca interdisciplinària a la cruïlla de la medicina comparativa i la bioimatge. La missió del CMCiB és aprofundir en la comprensió de les malalties, fent servir tecnologies avançades de bioimatge i traduint els resultats de la recerca en aproximacions diagnòstiques i terapèutiques innovadores. Mitjançant esforços col·laboratius, el CMCiB aspira a contribuir significativament als avenços en la salut humana i animal.

Preus CMCiB 


GCAT involucra a 20.000 participants en un estudi prospectiu per desxifrar els factors genètics i ambientals que influeixen en les malalties cròniques a Catalunya. GCAT és un projecte de recerca biomèdica molt ambiciós que uneix interès científic, mèdic i social. S'ha dissenyat per l'estudi del factors genètics i ambientals que condueixen a l'aparició de les malalties cròniques en la població general. Moltes d'aquestes malalties, com el càncer, la diabetis, les malalties cardiovasculars o les malalties respiratòries, afecten a una gran part de la població i son causa d'una elevada mortalitat, representant també una elevada despesa en gestió sanitària degut al seu caràcter crònic.