Innovació a l'IGTP

El Campus Can Ruti és un espai multidisciplinar on s'agrupen diverses institucions biomèdiques líders en la generació d'investigació científica a nivell nacional i internacional. Aquestes sinergies han fomentat l'aparició d'un ecosistema únic pel desenvolupament de projectes d'innovació.

Al campus, sota el paraigua de les diferents institucions, es fomenta la medicina translacional, on els professionals investiguen i generen coneixement cap a necessitats clíniques no cobertes, proporcionant idees innovadores. Aquesta atmosfera ha portat a la Unitat d'Innovació de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol a crear una estratègia de transferència de la tecnologia basada en:

 • Promoure una cultura d'innovació entre els investigadors que fomenti ambients de treball motivadors, que afavoreixi la generació d'idees, la creativitat, les col·laboracions entre professionals i la vocació emprenedora.

 • Disposar d'un programa d'acompanyament als projectes amb potencial de transferència, que en permeti la seva valorització i en faciliti la seva transferència i retorn econòmic per a l'Institut.

 • Impulsar un model d'innovació oberta que complementi les competències i tecnologies desenvolupades a l'IGTP, establint col·laboracions amb altres centres, empreses i proveïdors de serveis.

 • Consolidar el lideratge de l'Institut en recerca i innovació i fomentar la seva projecció internacional.

A més, els indicadors anuals de l'Institut posen en evidència el creixement de les propostes innovadores en els últims anys, que conformen el gran repte de la R+D+i. Amb 8 spin-offs, més de 160 patents actives i gairebé 30 acords de llicència, ens posicionem com un centre de referència i d'excel·lència en innovació en salut.

El model d'innovació amb el qual treballem a l'IGTP té com a objectiu catalitzar i dinamitzar els projectes que es volen comercialitzar. D'aquesta manera, donem suport als investigadors en qüestions de validació d'oportunitats, finançament, protecció intel·lectual o estratègia de transferència.

Des d’abril de 2023 som un Centre Expert d’EATRIS, el que ens permet oferir serveis relacionats amb la gestió de la innovació i l'avaluació de tecnologies sanitàries a través d'aquesta xarxa.

La innovació a l’IGTP en xifres

 • 22

  Projectes en incubació

 • 7

  Cartera d’ofertes tecnològiques

 • 169

  Patents actives

 • 40

  Famílies de patents

 • 23

  Acords de llicència

 • 8

  Spin-offs actives

Aliances estratègiques

Últimes noticies d’innovació

Els Premis Innomed impulsen la innovació biomèdica

Els Premis Innomed, celebrats al Campus Can Ruti, van reconèixer avenços significatius en la innovació biomèdica i van reafirmar el compromís amb la col·laboració entre les principals institucions sanitàries i de recerca d’aquest ecosistema sanitari i el seu entorn.

L'IGTP s'adhereix a la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya

Biocat va presentar ahir, 10 de juny, la iniciativa amb un total de 45 empreses i entitats adherides, que permetrà promoure la investigació i el desenvolupament d'aquests medicaments per generar un impacte econòmic i social a Catalunya.

+ Notícies