Un nou biomarcador ajuda a detectar la fibrosi renal en pacients trasplantats sense procediments invasius
Mesurar els nivells de vitronectina a l'orina podria millorar la detecció de la fibrosi renal, segons científics de l'IGTP i de l'HUGTiP.
At the IGTP TODAY
Mesurar els nivells de vitronectina a l'orina podria millorar la detecció de la fibrosi renal, segons científics de l'IGTP i de l'HUGTiP.
Un nou estudi, que compta amb la col·laboració de GCAT, explora la relació entre diferents exposicions ambientals i la síndrome de COVID persistent en una cohort de població catalana
L'IGTP lidera un projecte innovador per a la salut sexual dels joves i participa en un segon projecte finançats per La Marató 2023, que ha permès impulsar 26 projectes de recerca en salut sexual i reproductiva, liderats per 52 equips d'investigació. Ahir, aquests equips van recollir els guardons en un acte celebrat a TV3. Dels projectes finançats, 10 són individuals i 16 estan coordinats entre dos o més centres de recerca.
La participació de la cohort GCAT|Genomes For Life al consorci CORDELIA representa una aposta estratègica per potenciar i desenvolupar l'impacte de la recerca poblacional al campus de l'IGTP. Aquesta col·laboració s'emmarca dins del programa transversal CORE, que té com a objectiu fomenta
Investigadors de l'IGTP i de l'IISPV han realitzat una revisió sobre el potencial terapèutic de les vesícules extracel·lulars en la malaltia inflamatòria intestinal. Tot i que aquesta aproximació es troba en les primeres fases de recerca, ja hi ha assajos clínics en curs per a diverses malalties que en recolzen la seva viabilitat.
Investigadors de l'IGTP i l’HUGTiP refermen el seu rol capdavanter en la recerca de malalties infeccioses amb la caracterització i el desenvolupament d'un nou model d'estudi en Drosophila, que els permetrà avaluar diversos agents infecciosos.
En el marc del Dia Mundial de la Diabetis i com a part del projecte IA4T2D, l'equip de GCAT|Genomes for Life de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) ha dut a terme entrevistes amb científics líders en l'àmbit de la diabetis. Cada expert ha compartit reflexions sobre les causes, els reptes i les possibles solucions per a la gestió i prevenció d'aquesta malaltia tan estesa.
Investigadors de cinc centres de recerca catalans han col·laborat en un estudi genètic a gran escala, identificant loci genètics i dianes terapèutiques que podrien reduir el risc cardiovascular mitjançant la modulació de metabòlits sanguinis.
Un equip d'investigadors incloent el grup GRENBA de l’IGTP ha identificat una teràpia prometedora basada en antimiRs per tractar la distròfia miotònica tipus 1 (DM1). Els resultats de la seva recerca acaben de publicar-se a Science Advances.
Investigadors de l'Institut Germans Trias i Pujol de Barcelona i de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, han descobert una possible nova manera de millorar el tractament de l'esclerosi múltiple mitjançant una nova teràpia combinada. Els resultats, publicats a la Journal of Clinical Investigation, es basen en dos assaigs clínics harmonitzats de fase I finançats per la Unió Europea, centrats en l'ús de cèl·lules dendrítiques tolerogèniques tractades amb vitamina D3 (VitD3-tolDCs) per regular la resposta immunitària a pacients amb esclerosi múltiple. L'equip ara s'està preparant per passar als assaigs de fase II per explorar més a fons aquestes troballes.